Aproape jumătate dintre germani sunt de părere că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ar trebui să demisioneze din funcție până la data următoarelor alegeri, care vor avea loc în anul 2021, arată cel mai recent sondaj al institutului YouGov, informează site-ul agenției de știri Dpa.

Sondajul publicat astăzi de YouGov arată că 47% din germani vor ca Angela Merkel să se retragă din funcție, înainte de terminarea mandatului ei, în timp ce doar 36% vor ca aceasta să își ducă mandatul la final.

Numărul susținătorilor Angelei Merkel a crescut la scurt timp după alegerile parlamentare din octombrie. Un sondaj efectuat de YouGov la momentul respectiv a găsit doar 36% din alegători în favoarea unei plecări timpurii din funcție a Angelei Merkel, comparativ cu 44% care au vrut să rămână cancelar al Germaniei.

Discuțile cu privire la formarea unei noi coaliții între Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și Partidul Social-Democrat din Germania (SPD) vor începe pe 7 ianuarie și ar putea fi încheiate cu apariția acesteia sau cu formarea unei minorități guvernamentale conduse de Merkel.

În cazul în care discuțiile eșuează, iar cele două formațiuni politice nu reușesc să ajungă la o înțelegere, alegerile vor fi organizate în 2018.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/aproape-jumatate-dintre-germani-vor-ca-angela-merkel-sa-demisioneze-inainte-de-alegerile-din-2021-45475.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/aproape-jumatate-dintre-germani-vor-ca-angela-merkel-sa-demisioneze-inainte-de-alegerile-din-2021-45475-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv