Şeful Poliţiei Rutiere din Giurgiu este cercetat penal pentru braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Cazul a ieșit la iveală în ziua de Crăciun. Practic, ne-au declarat oficiali din Poliția Română, Mihai Tache, alături de un subofițer de la Jandarmeria Giurgiu, Florin Bibiță și cu un fost taximetrist și șofer de TIR, Gheorghe Guță, au plecat cu barca la pescuit, pe un lac ce aparține șefului de la Rutieră.


Comisarul șef și-a luat cu el și arma  de vânătoare, știind că în acea zonă sunt și rațe. La un moment dat, polițistul a observat o rață și a tras. La un moment dat, susțin anchetatorii, barca manevrată de șofer s-a dezechilibrat și toți trei au căzut în apă. La suprafață au ieșit, însă, doar polițistul și jandarmul. Din păcate, taximetristul a fost găsit abia a doua zi, de pompierii militari.

„După o noapte de căutări în tot lacul lung de 300 de metri și lat de vreo 70 de metri, trupul bărbatului care a căzut din barcă a fost găsit la vreo doi-trei metri adâncime, într-o excavație plină de vegetație. Era prins acolo. Cel mai probabil, omul a încercat să se salveze înotând, dar s-a agățat în vegetația lacului și a murit acolo, epuizat. A contat foarte mult și că băuse”, au declarat surse judiciare, pentru Libertatea.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Conform unor informații de ultimă oră, după necropsia efectuată în cursul zilei de marți a reieșit că Gheorghe Guță s-a înecat în Lacul Oncești, acolo unde s-au răsturnat cei trei cu barca. 

Încadrarea inițială pentru polițist și jandarm era de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic. 

Datele de ultimă oră, însă, indică faptul că polițistul și jandarmul nu s-ar face vinovați de moartea prietenului lor și urmează să fie cercetați penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic. 


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Şeful Poliţiei Rutiere din Giurgiu este cercetat penal pentru braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Cazul a ieșit la iveală în ziua de Crăciun. Practic, ne-au declarat oficiali din Poliția Română, Mihai Tache, alături de un subofițer de la Jandarmeria Giurgiu, Florin Bibiță și cu un fost taximetrist și...

Preluat de la EVZ