Sicriul cu trupul neînsuflețit al academicianului Ionel-Valentin Vlad, președintele Academiei Române, va fi depus la sediul instituției astăzi, la ora 13.30, înmormântarea urmând să aibă loc, cu onoruri militare, joi, la ora 12.00, pe Aleea Academicienilor de la Cimitirul Bellu Ortodox din Capitală.

Academia Română a transmis marți, printr-un comunicat de presă, programul funeraliilor academicianului Ionel-Valentin Vlad, președintele instituției, care a murit duminică, la vârsta de 74 de ani, în urma unei grave suferințe.

Astfel, marți, la ora 13.30, sicriul cu trupul neînsuflețit al academicianului Ionel-Valentin Vlad va fi depus la Academia Română, Calea Victoriei nr. 125.

Miercuri, de la ora 14.00, la Academia Română va avea loc un moment comemorativ, la care va participa Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Cu această ocazie, conducerea Academiei Române va omagia personalitatea academicianului Ionel-Valentin Vlad.

Joi, de la ora 10.30, la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, va avea loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoți condus de Monseniorul Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit Romano-Catolic de București.

De la ora 12.00, la Cimitirul Bellu Ortodox, pe Aleea Academicienilor, va avea loc ceremonia de înmormântare, cu onoruri militare.

Toți cei care doresc să aducă un ultim omagiu academicianului Ionel-Valentin Vlad sunt așteptați la Academia Română după următorul program: marți, între orele 13.30 și 22.00, și miercuri, între 9.00 și 22.00.

Academicianul Ionel Valentin Vlad a fost ales președintele Academiei Române în 2014, după ce, în perioada 2010 – 2014, a fost vicepreședinte al acestui for.

Ionel Valentin Vlad, inginer electronist și doctor inginer, s-a născut pe 22 septembrie 1943 și a fost membru titular al Academiei Române din anul 2009. A fost timp de 50 de ani cercetător științific I la Institul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Laserilor de la Măgurele, unde a înființat și condus Laboratorul de holografie, dar și profesor asociat la Facultatea de Fizică a Universității din București.

A absolvit Institutul Politehnic din București, în 1966. A susținut cursuri și conferințe la Universitatea București – Facultatea de Fizică/ Școala Doctorală de Fizică), Stanford University (USA), Imperial College (Londra), Max-Planck Inst. f. Quantenoptik (Garching), University of Oxford, E.T.H.(Zürich), Univ. Erlangen, Phys.-Tech.Institute A.F.Ioffe (St. Petersburg), ICTP (Trieste), Forschungszentrum Karlsruhe, Universita “La Sapienza” din Roma, US Air Force Res. Lab Hanscom (Boston, USA), DAAD Summer School “Trends in Contemporary Optics”, (Sinaia, 2005), Ecole Normale Superieure (Cachan, Franța) etc.

În anul 2008 a fost decorat cu Ordinul Național “Serviciu credincios” în grad de Cavaler.

“Ca președinte al Academiei Române, timp de 3 ani și 8 luni, și-a dorit ca Academia Română, cel mai înalt for cultural și științific al României, să rămână întotdeauna un bun sfătuitor și să aducă speranță oamenilor”, se arată într-un comunicat publicat duminică pe site-ul instituției de biroul de presă al Academiei.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/trupul-neinsufletit-al-presedintelui-academiei-romane-ionel-valentin-vlad-va-fi-depus-astazi-la-sediul-institutiei-45444.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/trupul-neinsufletit-al-presedintelui-academiei-romane-ionel-valentin-vlad-va-fi-depus-astazi-la-sediul-institutiei-45444-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv