Obiceiurile pentru a doua zi de Crăciun spun că, în această zi, nașii trebuie să își viziteze finii. Cei care uită de finii lor, nu vor avea parte de tot ce își doresc. 


Soborul Maicii Domnului este, de fapt, o zi în care rudele îndepărtate și cele prin alianță trebuie să se strangă laolaltă, transmite România Tv.

În ceea ce privește superstițiile, se spune că, în această zi nu e bine să speli haine, pentru că apa vărsată pe rufeva fi folosită pentru vindecarea rănilor. De asemenea, e o zi în care nu se muncește. Oamenii care muncesc în ziua când e cinstită Fecioara Maria nu vor mai avea nicio zi liberă tot anul, scrie Știri pe surse.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

E interzis sa bârfești, să înjuri, să uneltești împotriva celorlalți. Cei care se răzbună sau doresc să își incheie socotelile cu cei din jur astăzi vor suferi pierderi majore.

Pentru cea de-a doua zi de Crăciun, în fiecare zonă din țară s-a împământenit un obicei specific. În Bistrița Năsăud, oamenii colindă casa preotului, iar în Alba, feciorii își cheamă mandrele la joc.

Fetele și flăcăii joacă pe 26 decembrie pentru a se bucura de tinerețea lor. Se spune că persoanele care dansează cel mai mult și cel mai aprig vor fi sănătoase tot anul.


rootstireaActualitate/EsentialSocial
Obiceiurile pentru a doua zi de Crăciun spun că, în această zi, nașii trebuie să își viziteze finii. Cei care uită de finii lor, nu vor avea parte de tot ce își doresc.  Soborul Maicii Domnului este, de fapt, o zi în care rudele îndepărtate și cele prin alianță trebuie...

Preluat de la EVZ