Misiunea Statelor Unite la ONU a anunțat, marți, că bugetul pentru anul 2018-2019, alocat Națiunilor Unite, va fi redus cu aproximativ 285 de milioane de dolari (aproximativ 240 de milioane de euro), limitând de asemenea și personalul, relatează site-ul cotidianului The Independent.

Anunțul făcut nu a explicat cum va fi afectată contribuția Statelor Unite în cadrul organizației. Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a afirmat că “ineficiența și cheltuielile exagerate ale alianței sunt binecunoscute”.

“Nu vom mai lăsa generozitatea poporului american să fie abuzată și necontrolată. Cât timp suntem mulțumiți de negocierile bugetului pentru anul acesta, fiți siguri că vom continua să aplicăm metode care să intensificie eficiența ONU, în timp ce ne vom apăra propriile interese “, a declarat Nikki Haley.

Miercuri, Donald Trump a amenințat că va dispune reducerea asistenței financiare în cazul statelor care votează în Adunarea Generală ONU împotriva inițiativei sale de recunoaștere a orașului Ierusalim drept capitală a Israelului.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat joi seară, cu o largă majoritate, un proiect de rezoluție care condamnă decizia președintelui SUA, Donald Trump, de recunoaștere a orașului Ierusalim drept capitală a Israelului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/sua-a-anuntat-ca-va-reduce-bugetul-pentru-anul-2018-2019-alocat-natiunilor-unite-45447.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/sua-a-anuntat-ca-va-reduce-bugetul-pentru-anul-2018-2019-alocat-natiunilor-unite-45447-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv