Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, calculat pe baza estimărilor membrilor organizaţiei, a corectat marginal, după cinci luni consecutive de scădere, la valoarea de 44,1 puncte, fiind cu 0,7 puncte mai mare decât valoarea consemnata în exerciţiul anterior, evoluţie care s-a datorat ambelor componente ale indicatorului, arată datele publicate de CFA, scrie Știri pe surse. 


În ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, peste 90% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Astfel, valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de şase luni este de 4,6891 (în creştere cu 470 pips faţă de valoarea înregistrată în exerciţiul anterior), în timp ce pentru orizontul de 12 luni valorea medie a cursului anticipat este de 4,7329 (valoare în creştere cu 512 pips faţă de cea înregistrată în luna anterioară), informează CFA într-un comunicat transmis marţi.

Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 59,7 puncte, valoare în creştere cu 0,6 puncte, în timp ce indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 0,8 puncte până la valoarea de 36,3.


rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, calculat pe baza estimărilor membrilor organizaţiei, a corectat marginal, după cinci luni consecutive de scădere, la valoarea de 44,1 puncte, fiind cu 0,7 puncte mai mare decât valoarea consemnata în exerciţiul anterior, evoluţie care s-a datorat ambelor componente ale indicatorului, arată datele...

Preluat de la EVZ