O scurtă trecere în revistă a evoluției profesionale și a carierei profesorului Mihai Lucan a realizat-o ProTV. Postul de televiziune amintește că, pentru terenul concesionat de la Primăria Cluj-Napoca, în urmă cu 13 ani, profesorul va plăti 70.000 de euro și îl va putea folosi atâta timp cât construcția există, potrivit unui act adițional la contractual de asociere. Toate acestea în condițiile în care o asemenea parcelă din apropierea centrului Clujului ajunge să coste chiar și un milion de euro.


Din ultima declarație de avere a profesorului Mihai Lucan reiese că, anual, spitalul privat îi aducea chirurgului un venit ce depășea un milion de lei.

În noiembrie 2006, președintele României Traian Băsescu i-a acordat profesorului doctor Mihai Lucan, Şeful Disciplinei de Urologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer. Cu această ocazie, fostul șef al statului a precizat că ordinele și medaliile acordate „reprezintă o recunoștință a națiunii române pentru valoarea și capacitatea de a fi repere morale și profesionale”.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

În luna mai a anului 2008, pe vremea când Emil Boc era primar al orașului Cluj-Napoca, medicul Lucan l-a operat pe fostul edil de piatră la rinichi. Intervenția lui Lucan a fost una de succes, astfel că, în 2009, după ce a ajuns premier al României, Emil Boc l-a numit pe Mihai Lucan consilier personal.

Un deputat cere anchetarea lui Emil Boc

În prezent, deputatul USR Emanuel Ungureanu cere declanșarea unor investigații ale autorităților, pentru verificarea legăturii dintre fostul premier Emil Boc și modalitatea prin care Lucan și-a adunat averea „uriașă”:

„Averea uriașă a familiei Lucan provenită în cea mai mare parte din: delapidare, evaziune, mită, înșelăciune nu putea fi strânsă fără ajutorul lui Emil Boc și a altor politicieni care i-au protejat. Lucan și-a construit Lukfurt pe un teren concesionat de la primăria Cluj pe un preț derizoriu. Voi solicita organelor judiciare să cerceteze legăturile sulfuroase dintre Lucan și Boc. Fostul prim-ministru l-a numit consilier personal pe Lucan după ce a fost operat la clinica privată. Emil Boc a plătit intervenția chirurgicală? Ne poate arăta chitanța? Mii de clujeni au plătit mii de euro pentru intervenții la Lukfurt. Suntem egali?” – spune acum deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Decorat de președinte, de Patriarh și lăudat de șeful SIE

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
O scurtă trecere în revistă a evoluției profesionale și a carierei profesorului Mihai Lucan a realizat-o ProTV. Postul de televiziune amintește că, pentru terenul concesionat de la Primăria Cluj-Napoca, în urmă cu 13 ani, profesorul va plăti 70.000 de euro și îl va putea folosi atâta timp cât construcția...

Preluat de la EVZ