Fregata HMS St. Albans a plecat din port pe 23 decembrie pentru a investiga de aproape activitatea noii nave ruse de război, Amiral Gorshkov, care naviga prin Marea Nordului.
Nava Marinei Regale a monitorizat vasul militar rus în ziua de Crăciun și se va întoarce la Portsmouth în cursul zilei de marți.
Ministrul Apărării britanic, Gavin Williamson, a declarat pentru presă, după incident, că nu va “ezita să apere apele teritoriale și nu va tolera nicio formă de agresiune”.
Relațiile dintre Marea Britanie și Rusia sunt tensionate, iar Ministrul de Externe britanic, Boris Johnson, a declarat că există “dovezi clare” cu privire la implicarea Moscovei în alegeri din afara țării. Acesta a făcut declarația respectivă chiar în timpul unei călătorii în Rusia, săptămâna trecută. Omologul său, Serghei Lavrov, a spus că nu există nicio dovadă cu privire la acuzațiile domnului Johnson.
În timp ce domnul Johnson a declarat că dorește să normalizeze relațiile cu Rusia, autoritățile de la Moscova acuză Londra de starea precară a relațiilor dintre cele două țări.
Ministerul britanic al Apărării a declarat că o altă navă, HMS Tyne, a fost trimisă pentru a escorta, prin Marea Nordului și Canalul Mânecii, o navă rusească de strângere de informații, în ajunul Crăciunului.
După aceea, a fost trimis și un elicopter, pentru a monitoriza alte două vase rusești.
ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Fregata HMS St. Albans a plecat din port pe 23 decembrie pentru a investiga de aproape activitatea noii nave ruse de război, Amiral Gorshkov, care naviga prin Marea Nordului. Nava Marinei Regale a monitorizat vasul militar rus în ziua de Crăciun și se va întoarce la Portsmouth în cursul zilei...

Preluat de la EVZ