„Creștinismul înseamnă o cultură și o civilizație. Trăim în interiorul său. Nu este vorba de a ști câte persoane merg la biserică sau se roagă cu onestitate… Cultura creștină definește morala noastră cotidiană”, a scris premierul de la Budapesta într-un articol publicat în Magyar Idök.


Orban i-a vizat pe inamicii politicii sale, care afirmă că nu este creștin dacă nu permite „milioanelor de extra-europeni să se instaleze în Europa”, conform poruncii „iubește-l pe aproapele tău ca pe tine însuți”.

„Ei uită partea a doua a poruncii”, scrie Orban. „Iubindu-te pe tine înseamnă și a apăra tot ceea ce suntem și cine suntem. A ne iubi înseamnă că ne iubim țara, națiunea, familia, cultura ungară și civilizația europeană.”


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Bazele vieții europene sunt acum atacate”, a continuat liderul maghiar. Nu vrem ca târgurilor noastre de Crăciun să li se schimbe numele, și nu vrem deloc să ne ascundem în spatele unor blocuri de beton. Nu vrem ca adunările noastre de Crăciun să fie înconjurate de teamă și de disperare. Nu vrem ca femeile noastre, fetele noastre să fie agresate în seara Anului Nou.”

„Ei vor să încetăm a fi ceea ce suntem. Vor să devenim ceea ce nu vrem să fim. Vor să ne amestecăm cu oamenii dintr-o altă lume”, a scris Viktor Orban.

„Națiunile libere ale Europei, guvernele naționale alese de cetățeni liberi, au o nouă sarcină: apărarea culturii noastre creștine.”

Și premierul maghiar a încheiat: „Nu pentru alții, ci pentru noi înșine, pentru familiile noastre, pentru națiunea noastră, pentru țările noastre și pentru ‘patria patriei noastre’ – pentru apărarea Europei.”

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Creștinismul înseamnă o cultură și o civilizație. Trăim în interiorul său. Nu este vorba de a ști câte persoane merg la biserică sau se roagă cu onestitate... Cultura creștină definește morala noastră cotidiană”, a scris premierul de la Budapesta într-un articol publicat în Magyar Idök. Orban i-a vizat pe inamicii...

Preluat de la EVZ