Ministerul israelian de Externe a inițiat contacte cu cel puțin zece țări care au exprimat interesul de a muta ambasadele la Ierusalim, după exemplul SUA, afirmă Tzipi Hotovely, adjunct al ministrului israelian de Externe, printre aceste state figurând, conform unor surse diplomatice, România.

Ministerul israelian de Externe este “în contact cu cel puțin zece țări” pentru potențiala transferare a ambasadelor la Ierusalim, a declarat Tzipi Hotovely pentru postul de radio israelian Arutz Sheva.

Întrebată care sunt aceste țări, Tzipi Hotovely a precizat: “Nu pot divulga numele, dar unele sunt din Europa. Ținem demersurile sub acoperire, deoarece aceste țări sunt supuse unor presiuni enorme din partea lumii arabe și a altor țări europene”.

Însă Tzipi Hotovely a menționat recenta declarație a președintelui Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, potrivit căruia România ar trebui să se gândească serios să-și mute ambasada în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

“Până acum, am văzut doar începutul”, a spus Tzipi Hotovely, explicând că deciziile Statelor Unite și Guatemalei de mutare a ambasadelor la Ierusalim vor fi urmate de alte țări.

Conform unor surse diplomatice citate de presa israeliană, printre țările care ar analiza posibilitatea mutării ambasadelor la Ierusalim se numără România, Honduras, Filipine și Sudanul de Sud.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/israelul-este-in-contact-cu-zece-tari-inclusiv-romania-pentru-mutarea-ambasadelor-la-ierusalim-45458.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/israelul-este-in-contact-cu-zece-tari-inclusiv-romania-pentru-mutarea-ambasadelor-la-ierusalim-45458-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv