Grupările de rebeli din Siria au respins conferința pentru pace, planificată de Rusia la Soci, argumentând că Moscova încearcă să înlocuiască procesul de pace coordonat de ONU la Geneva și acuzând statul rus pentru comiterea unor crime de război în regiune, relatează site-ul agenției Reuters. 

Într-o declarație comumă a 40 de grupări rebele, printre care și unele dintre fracțiunile militare care au participat la mai multe runde de negocieri de pace de la Geneva, au susținut că Moscova nu a exercitat presiuni asupra guvernului sirian pentru a ajunge la o înțelegere politică.

“Rusia nu a contribuit cu nimic în ușurarea suferinței sirienilor și nu a depus presiuni asupra regimului pe care îl susține un garant al unei căi de a soluționa conflictul”, a arătat comunicatul grupărilor de rebeli sirieni.

Rusia, care a devenit o putere dominantă în Siria, în urma unei intervenții militare efectuate în urmă cu doi ani, a primit susținerea Turciei și a Iranului pentru a organiza un congres, la Soci, pentru a discuta despre soluționarea crizei siriane.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/gruparile-de-rebeli-din-siria-resping-conferinta-pentru-pace-organizata-de-rusia-la-soci-45446.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/gruparile-de-rebeli-din-siria-resping-conferinta-pentru-pace-organizata-de-rusia-la-soci-45446-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv