Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, a vorbit despre evenimentele petrecute în 2017 și a spus că anul care se apropie de final a fost mulțumitor, dar nu extraordinar. Gușă a precizat că a remarcat progrese făcute de la nivelul junioratului.


„În plan sportiv nu a fost un an bun, dar a fost mulţumitor. Am avut obiectiv o medalie la Campionatele Europene pe care l-am îndeplinit. Obiectivele nu au fost mai mari din cauza accidentării, respectiv a retragerii unor campioni marcanţi, şi mă refer la Andreea Chiţu şi Corina Căprioriu. La Campionatele Mondiale nu ne-am dus neapărat cu gândul la medalii decât la o singură categorie, +100 kg, acolo unde din păcate Daniel Natea a traversat o perioadă mai complicată. Nu s-a simţit bine atunci, dovadă că de atunci nu a mai intrat în competiţii şi nu a putut să evolueze la valoarea pe care el o are. La 48 kg a fost ceva ghinion, dar asta a fost doar o mică supărare. Important este că noi construim pentru viitor. Sunt mulţumit că sportivii şi antrenorii s-au înhămat la muncă şi asta s-a văzut în cupele europene unde au participat. Mizam pe noul val, dar nu aşteptam neapărat rezultate în acest an, ci pe la mijlocul lui 2018. În schimb s-a văzut în acest an un reviriment la nivel de juniori şi tineret şi probabil în acest ciclu olimpic vor merge în crescendo”, a spus Gușă pentru Agerpres. Președintele a mai precizat că japonezul Kohei Oishi, cooptat la loturile naționale și olimpice, este un alt punct pozitiv.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Marea realizare de la acest sfârşit de an o reprezintă semnarea contractului cu unul dintre cei mai prestigioşi antrenori din lume, japonezul Kohei Oishi (n.r. – noul antrenor coordonator al loturilor olimpice şi naţionale de judo ale României). Care s-a apucat foarte serios de treabă şi a avut deja două cantonamente foarte eficiente în Asia în noiembrie şi decembrie.”


rootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, a vorbit despre evenimentele petrecute în 2017 și a spus că anul care se apropie de final a fost mulțumitor, dar nu extraordinar. Gușă a precizat că a remarcat progrese făcute de la nivelul junioratului. „În plan sportiv nu a fost un an...

Preluat de la EVZ