Dintre acestea, cel mai important eveniment politic al anului a fost cel legat de schimbarea Legilor Justiţiei. Aceasta a fost concluzia celor 11.000 de cititori care au votat în sondajul EVZ.

 • Schimbarea Legilor justiției – 31.86%
 • Vizita lui Iohannis în Statele Unite – 19.80%
 • Ancheta DNA asupra lui Dragnea – 14.56%
 • Achizițiile de armament din SUA – rachete Patriot, rachete HIMARS, TAB-uri – 9.62%
 • Comisia „Sufrageria lui Oprea” – 7.33%

 • Au mai primit voturi demiterea Cabinetului Grindeanu, scrisoarea Departamentului de Stat către Parlament, aprobarea amendamentelor Coaliției pentru Familie la Constituție, declarațiile contra lui Dragnea date la DNA de Ponta, Șova și Teodorovici, dar şi alegerile din PNL.

  Schimbarea Legilor justiției


  ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

  Inițiativa guvernanților de a modifica legile justiției a fost principala dispută a anului în România, având ca efecte declanșarea unora dintre cele mai mari proteste de stradă post-decembriste. Țara a fost împărțită în două tabere, la fel și magistrații. Profitând de transpunerea directivei Parlamentului European privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces, PSD, ALDE şi UDMR au propus o serie de amendamente la Codul Penal şi la Codul de procedură penală, care i-au scos în stradă pe o parte dintre judecători și procurori.

  Vizita lui Iohannis în Statele Unite

  Vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii, al cărei punct culminant a fost întrevederea cu omologul său american Donald Trump şi conferinţa de presă comună,  a fost considerată un succes atât de analiştii politici interni, dar şi de publicaţiile internaţionale, mai ales după ce liderul de la Casa Albă a subliniat că SUA şi NATO vor acţiona în caz de agresiune asupra unui stat al Alianţei. Preşedintele Statelor Unite şi-a exprimat angajamentul explicit faţă de respectarea Articolului 5 al NATO, prin care toate ţările membre sunt solidare cu oricare alt membru atacat. De asemenea, liderul de la Casa Albă a subliniat că ţara sa va susţine continuarea luptei anticorupţie în România, aceasta fiind o garanţie a unei democraţii puternice. „Domnule preşedinte, vreau să aplaud eforturile dvs. de a lupta împotriva corupţiei şi de a proteja statul de drept. E nevoie de a crea un mediu unde comerţul să înflorească, iar cetăţenii să prospere“, a precizat Trump. În plus, el a lăudat faptul că România a arătat că poate respecta angajamentul alocării a 2% din PIB pentru cheltuielile în domeniul Apărării.

  Ancheta DNA asupra lui Dragnea

  rootstireaActualitate/EsentialSocial
  Dintre acestea, cel mai important eveniment politic al anului a fost cel legat de schimbarea Legilor Justiţiei. Aceasta a fost concluzia celor 11.000 de cititori care au votat în sondajul EVZ. Schimbarea Legilor justiției - 31.86% Vizita lui Iohannis în Statele Unite - 19.80% Ancheta DNA asupra lui Dragnea - 14.56% Achizițiile de...

  Preluat de la EVZ