Acesta a fost reținut la cererea autoritatilor judiciare din Rusia. Incidentul a avut loc în seara zilei de 23 decembrie, în timpul controlului pașapoartelor la aeroportul din Geneva, după cum a anunţat, pe Facebook, purtătoarea sa de cuvânt Olga Lappo.


„Arseni Iațeniuk, care a zburat la Geneva cu fiica sa mai mică, a fost oprit la controlul pașapoartelor, la cererea Rusiei”, – a scris Lappo. Reținerea a fost legată de „toate acuzațiile absurde deja cunoscute de participare la operațiunile militare din Cecenia”. După 10 minute, Iațeniuk a fost eliberat, fiind avertizat că „o procedură similară este posibilă și odată cu plecarea”, a spus Lappo.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a declarat că Interpolul a recunoscut că cererea Rusiei de urmărire a lui Iațeniuk este nejustificata. În acest sens, din partea Interpolului „nu există obstacole oficiale în calea deplasarilor” lui Iateniuk, potrivit unei declarații publicate de MAI pe Facebook. În 2015, șeful Comitetului de Investigații al Rusiei (SKR) Alexander Bastrîkin a declarat că Iațeniuk ar fi luptat în Cecenia de partea separatiștilor între 1994-1995, fiind direct implicat în lupte împotriva militarilor rusi și în execuţii de prizonieri de război ruși. Iațeniuk a negat categoric aceste acuzații, pe care le considera absurde, conform Știri pe surse.


rootstireaActualitate/EsentialSocial
Acesta a fost reținut la cererea autoritatilor judiciare din Rusia. Incidentul a avut loc în seara zilei de 23 decembrie, în timpul controlului pașapoartelor la aeroportul din Geneva, după cum a anunţat, pe Facebook, purtătoarea sa de cuvânt Olga Lappo. „Arseni Iațeniuk, care a zburat la Geneva cu fiica sa...

Preluat de la EVZ