Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a mulțumit Guatemalei, stat situat în Africa Centrală, pentru decizia de a își muta ambasada la Ierusalim, în timp ce palestinienii declară că acesta se află în “partea greșită a istoriei”, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Președintele Guatemalei a anunțat, pe contul său oficial de Facebook, că a decis să ia exemplul Statelor Unite și să își mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

Donald Trump a decis să recunoască statutul Ierusalimuui drept capitală a Israelului pe 6 decembrie, iar săptămâna trecută 128 de state au votat, în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite, o rezoluție care cerea inversarea acestei decizii.

“Dumnezeu să te binecuvânteze, prietenul meu, Jimmy Morale. Dumnezeu să binecuvânteze țările noastre, Israel și Guatemala”, a spus Netanyahu, în cadrul unei întâlniri a formațiunii politice de dreapta Likud.

Guatemala s-a numărat printre țările care au votat împotriva rezoluției, sprijinând Statele Unite și Israelul.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/mnmn-2-45442.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/mnmn-2-45442-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv