Poliția antiteroristă din Turcia a arestat 12 presupuși militanți ai organizației teroriste Stat Islamic, în timpul unor operațiuni anti-droguri desfășurate în provincia sudică Adana, fiind suspectați că ar plănui un atentat în noaptea de Revelion, relatează site-ul agenției de știri Xinhua.

Poliția antiteroristă a investigat mai multe adrese din provincia Adana, a informat agenția de știri Anadolu. Printre ei 12 suspecți reținuți în timpul operațiunilor se numără și doi sirieni.

Autoritățile suspecteză că aceștia voiau să desfășoare un atentat terorist în noaptea de Revelion, pe cont propriu, folosind vehicule și cuțite.

Pe 1 ianuarie, un terorist islamist a deschis focul asupra persoanelor care sărbătoreau Revelionul în clubul Reina, aflat la Istanbul. În urma atentatului, revendicat de Stat Islamic, au murit 39 de persoane, iar alte 65 au fost rănite.

Încă din 2015, poliția a intensificat lupta împotriva suspecților care ar putea fi militanți ai organizațiilor teroriste.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/autoritatile-turce-au-arestat-12-presupusi-militanti-ai-organizatiei-teroriste-stat-islamic-45455.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/autoritatile-turce-au-arestat-12-presupusi-militanti-ai-organizatiei-teroriste-stat-islamic-45455-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv