Propietarul și administratorul complexului din orașul sud-coreean Jecheon, în care 29 de persoane au murit în urma unui incendiu, au fost arestați de autoritățile sud-coreene, fiind acuzați pentru nerespectarea unor măsuri de siguranță, a anunțat, astăzi, poliția, relatează site-ul agenției Reuters.

Cel puțin 29 de persoane au murit, joi, în urma unui incendiu izbucnit într-o parcare subterană, ce ulterior a cuprins un complex comercial din orașul sud-coreean Jecheon.

Autoriățile locale i-au identificat pe propietar și pe administrator după numele de familie.

Propietarul și administratorul complexului sunt acuzați de comiterea omuciderii involuntare prin neglijență și ar putea fi condamnați la cinci ani în închisoare, sau ar putea plăti o cauțiune în valoare de 20 de milioane de woni (aproximativ 72.500 ron).

“Sistemul de aspensoare de la primul etaj nu a funcționat atunci când a izbucnit incendiul. Dacă acesta ar fi funcționat, probabil focul nu s-ar fi răspândit așa repede. Ieșirea de urgență de la al doilea etaj era blocată din cauza unor rafturi de fier și a altor obiecte”, a declarat un detectiv care a cerut să rămână anonim.

Autoritățile sud-coreene încă investighează care a fost cauza incendiului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/autoritatile-sud-coreene-i-au-arestat-pe-propietarul-si-administratorul-complexului-incendiat-in-care-29-de-persoane-au-murit-45445.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/autoritatile-sud-coreene-i-au-arestat-pe-propietarul-si-administratorul-complexului-incendiat-in-care-29-de-persoane-au-murit-45445-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv