Președintele peruvian Pedro Pablo Kuczynski l-a grațiat pe fostul dictator Alberto Fujimori, închis pentru încălcări ale drepturilor omului, care a fost spitalizat la finalul săptămânii trecute din cauza hipertensiunii și aritmiei cardiace, informează agenția de știri Dpa.

Kuczynski l-a grațiat pe fostul dictator din motive umanitare, a relatat cotidianul El Comercio, citând un comunicat al Administrației prezidențiale de la Lima.

Fujimori, vârstă de 79 de ani, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru încălcări ale drepturilor omului și alte infracțiuni comise în perioada în care a condus statul Peru (1990-2000).

Decizia președintelui peruvian a provocat proteste în centrul capitalei peruviene Lima, unde poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa zecile de oponenți ai lui Fujimori care fluturau imagini cu victimele campaniei antiinsurgență desfășurată în perioada regimului Fujimori.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/presedintele-din-peru-l-a-gratiat-pe-fostul-dictator-alberto-fujimori-proteste-masive-din-acest-motiv-45430.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/presedintele-din-peru-l-a-gratiat-pe-fostul-dictator-alberto-fujimori-proteste-masive-din-acest-motiv-45430-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv