Evenimentul zilei i-a solicitat președintelui PNL, Ludovic Orban, un punct de vedere pe acest subiect: „N-am avut momentul să pun în practică anunțul. Am avut moțiunea de cenzură, după aceea au fost 90 de ani de la moartea lui Brătianu, când am avut eveniment la Oradea. Apoi a murit Majestatea Sa, regele Mihai. Am amânat, dar nu m-am răzgândit.”


Surse din cadrul conducerii liberale  ne-au spus că Florin Alexe și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, sunt adversari politici doar pe hârtie. În realitate, cei doi sunt buni prieteni, iar la nivelul organizației liberale a Sectorului 3 opoziția este insesizabilă, în condițiile în care mulți consilieri locali ai PNL votează cot la cot cu cei de la PSD.

Aceleași surse au precizat, pentru EVZ, că Ludovic Orban i-a pus în vedere lui Florin Alexe să renunțe la blatul cu PSD încă de la Congresul din 17 iunie, în care liberalii l-au ales lider al formațiunii.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

În organizaţia PNL Sector 3 mai este și Victor Ionescu, fostul co-președinte al PNL Diaspora. El este primul liberal care a decis să colaboreze oficial cu PSD, acceptând numirea în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, în Guvernul Tudose.

Daniel Zamfir trece la ALDE?

Pe 8 decembrie, liderul liberal, Ludovic Orban, și-a arătat nemulțumirea față de inițiativa legislativă semnată de senatorul PNL, Daniel Zamfir, care prevede plafonarea dobânzilor la creditele bancare. Ulterior, senatorul liberal a scris, într-o postare pe Facebook, că a primit un avertisment de excludere din partid. Totodată, EVZ a aflat că în interiorul formațiunii de dreapta circulă informații potrivit cărora Daniel Zamfir și-ar pregăti o trecere la ALDE, partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat de EVZ despre o posibilă excludere din partid a lui Daniel Zamfir, liderul PNL, Ludovic Orban a spus că a fost „o preluare greșită” a informațiilor și că acesta ar risca doar o sancțiune, „în cazul în care își mai atacă colegii și dacă se mai înfățișează în susținerea proiectelor de legi cu oameni din zona PSD”.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Evenimentul zilei i-a solicitat președintelui PNL, Ludovic Orban, un punct de vedere pe acest subiect: „N-am avut momentul să pun în practică anunțul. Am avut moțiunea de cenzură, după aceea au fost 90 de ani de la moartea lui Brătianu, când am avut eveniment la Oradea. Apoi a murit Majestatea...

Preluat de la EVZ