Astfel, o ceremonie datează de mai bine de 400 de ani și poartă numele de „Naki Sumo” are ca scop „supărarea” micuților. Ciudatul festival se desfășoară, anual, în Japonia și are ca participanți luptători de sumo și, bineînțeles, copii cu vârste fragede, cuprinse între șase și 18 șuni, pentru care plânsul încă mai este un obicei.


Luptătorii de sumo țin în brațe copiii care plâng, convinși fiind că strigătele acestora ajung până la Dumnezeu iar în felul acesta își revarsă bunătatea și mila peste ei.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Părinții sunt plini de speranța că urmașii lor vor fi puternici și sănătoși, după cum declară preoții. Mai mult, aceștia își aduc copiii din proprie inițiativă, considerând că este chiar o binecuvântare participarea la acest festival, relateaza L`Essentiel.

Daca un copil nu plânge, luptătorii de sumo se străduiesc din toate puterile să sperie micuții și să-i determine, într-un final, să plângă cât mai mult. Dacă este necesar, preotul prezent la ceremonie urlă și se strâmbă la copiii prezenți iar mai apoi, când scopul este atins și toți micuții plâng, ceremonia se încheie cu un cor de „Banzai Raku!”, ce înseamnă „Viață lungă”.


rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Astfel, o ceremonie datează de mai bine de 400 de ani și poartă numele de „Naki Sumo” are ca scop „supărarea” micuților. Ciudatul festival se desfășoară, anual, în Japonia și are ca participanți luptători de sumo și, bineînțeles, copii cu vârste fragede, cuprinse între șase și 18 șuni, pentru...

Preluat de la EVZ