Curent Metal, un producător de componente pen­tru electrocasnice și furnizor al Arctic, va construi o fa­brică în județul Dâmbovița, urmând să angajeze 900 de oameni.

Compania a prezentat proiectul noii unități de producție, o clădire de 11.000 mp, potrivit datelor de la Consiliul Județean Dâmbovița.

„Curent Metal este parte a companiei Akim Metal, un important producător de componente în industria aparatelor de uz casnic, cu o experiență de peste 40 de ani în domeniu, care deține opt fabrici în Turcia. În cadrul sucursalei din județul nostru urmează a fi produse zece piese componente pentru mașinile de spălat ale SC Arctic SA (din material plastic, inclusiv carcasele), investiția ridicându-se la o valoare de aproximativ 50 milioane euro“, potrivit datelor oferite de reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița.

Decizia vine în contextul în care turcii de la Arcelik, proprietarul Arctic, au început să ridice cea de-a doua fabrică din România la Ulmi, în județul Dâmbovița. Aici ei vor produce mașini de spălat.

Consiliul Județean Dâmbovița a anunțat în primăvară că negociază cu trei companii din Turcia care sunt inte­re­sa­te să deschidă fabrici în județ, în apropierea unităților de producție ale Arctic. Cele trei companii – Mefa Endustri, Telas și A Group (din care face parte și Curent Metal) – au în plan construirea de fabrici în comu­ne­le Comi­șani și Văcărești, conform datelor oferite de consiliu.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/jhhgg-1-45422.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/jhhgg-1-45422-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv