Jimmy Morales, președintele Guatemalei, a anunțat că țara sa urmează să-și mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, devenind astfel primul stat care urmează exemplul SUA, în pofida criticilor internaționale ce au vizat decizia Administrației Trump, informează cotidianul New York Times.

Președintele Guatemalei a anunțat mutarea ambasadei printr-un mesaj postat pe contul său oficial de Facebook, afirmând că a luat această decizie după ce a a discutat cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Statele Unite și Guatemala sunt singurele țări din lume care au anunțat oficial că își vor muta ambasadele la Ierusalim, însă există indicii că și țări precum Cehia sau România analizează posibilitatea de a urma exemplul american.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/guatemala-isi-va-muta-ambasada-din-israel-la-ierusalim-45424.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/guatemala-isi-va-muta-ambasada-din-israel-la-ierusalim-45424-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv