Iohannis a profitat de dosarele penale pe care cei doi adversari ai săi le au pentru a le cere în mod repetat demisia din fruntea celor două Camere ale Parlamentului. De partea cealaltă, ei îl acuză pe președinte că încalcă prevederile Constituției, implicându-se în jocurile politice, cel mai bun exemplu fiind participarea acestuia la protestele de stradă.


Cel mai slab politician al anului 2017

 • Liviu Dragnea – 26.47%
 • Klaus Iohannis – 23.83%
 • Ludovic Orban – 15.15%
 • Călin Popescu Tăriceanu – 13.21%
 • Gabriela Firea – 6.49%
 • Au mai primit voturi Sorin Grindeanu, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Traian Băsescu şi Mihai Tudose.

  Liviu Dragnea

  A început anul în forță trecând  legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale. Însă, din cauza neîncasărilor la buget, în toamnă guvernul a revenit la  accizele la carburanţi exact la nivelul din 2016, când era în vigoare supraacciza de 7 eurocenţi pe litrul de carburanţi introdusă de guvernul PSD condus de Victor Ponta în 2014. Ceea ce a dus la creșterea unor prețuri. Tot el a fost bănuit că s-a aflat la origine OUG 13, care a scos lumea în stradă. De asemenea, este cel care a provocat căderea guvernului Grindeanu, în urmă unei moțiuni de cenzură, introdusă chiar de partidul care îl făcuse premier pe Grindeanu. Conflictul cu acesta a dus și el la pierderea de popularitate a lui Dragnea, care pentru a-i închide gura l-a propulsat la șefia ANCOM. Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman, dar s-a mai ales și cu un dosar la DNA privind privatizarea Tel Drum.

  Klaus Iohannis


  ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

  Președintele este contestat chiar de o bună parte a celor care l-au votat pentru că nu a împiedicat rămânerea la putere a unui guvern PSD-ALDE, după căderea cabinetului Grindeanu. Vizita în SUA, care s-a bucurat de succes, nu a fost suficientă pentru a contracara insuccesele în lupta internă cu coaliția PSD-ALDE. I se mai reproșează de susținători că este prea puțin vocal în fața acțiunilor politice în forță ale partidelor aflate la guvernare.

  Ludovic Orban

  Deși magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat, în ianuarie, în dosarul în care este judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, el este judecat acum în faza de recurs. Ales cu o larga majoritate președinte al PNL la Congresul din 17 iunie, este perceput de alegătorii de Dreapta, ca și Iohannis, că nu se opune eficient măsurilor de stânga adoptate pe bandă rulantă de guvernarea PSD-ALDE.

  Călin Popescu Tăriceanu

  Este una dintre principalele ținte ale celor care protestează în stradă împotriva modificărilor legilor justiției. De asemenea, deși se revendică ca om de dreapta, formațiunea pe care o conduce a votat umăr la umăr cu PSD bugetul pe 2018, care ar avantaja ajutoarele sociale în detrimentul investițiilor. Împreună cu Dragnea, a primit încă o puternică lovitură de imagine după ce premierul Tudose a anunțat că nu e de acord cu proiectul legii Casei Regale, pe care cei doi l-au inițiat.

  Gabriela Firea

  Deși a ajuns pe cai mari primarul general al capitalei, nu a reușit să pună în practică mai nimic din ce a promis în campania electorală. Bucureștenii îi reproșează că nu a făcut redus aglomerația din circulația auto și că aruncă banii primăriei pe serbări populare.

  Cel mai important eveniment politic al anului 2017

 • Schimbarea Legilor justiției – 31.86%
 • Vizita lui Iohannis în Statele Unite – 19.80%
 • Ancheta DNA asupra lui Dragnea – 14.56%
 • Achizițiile de armament din SUA – rachete Patriot, rachete HIMARS, TAB-uri – 9.62%
 • Comisia „Sufrageria lui Oprea” – 7.33%
 • Au mai primit voturi demiterea Cabinetului Grindeanu, scrisoarea Departamentului de Stat către Parlament, aprobarea amendamentelor Coaliției pentru Familie la Constituție, declarațiile contra lui Dragnea date la DNA de Ponta, Șova și Teodorovici, dar şi alegerile din PNL.

  rootstireaActualitate/EsentialPolitica
  Iohannis a profitat de dosarele penale pe care cei doi adversari ai săi le au pentru a le cere în mod repetat demisia din fruntea celor două Camere ale Parlamentului. De partea cealaltă, ei îl acuză pe președinte că încalcă prevederile Constituției, implicându-se în jocurile politice, cel mai bun...

  Preluat de la EVZ