Compania Disney este lider în box office-ul mondial pentru al treilea an consecutiv, în 2017 depășind un prag de încasări de 6 miliarde de dolari, după ce, în 2016, a obținut suma record de 7,6 miliarde de dolari la nivel global, potrivit variety.com.

Astfel, Disney este singurul studio de producție din istorie care a depășit de două ori pragul de încasări de 6 miliarde de dolari, anul acesta și anul trecut. De asemenea, este singurul studio de producție care a obținut peste 5 miliarde de dolari anual în ultimii trei ani, la nivel mondial.

Universal Pictures a anunțat, pe 12 decembrie, că a depășit pragul de încasări anuale de 5 miliarde de dolari la nivel mondial pentru a doua oară în istoria sa de 105 ani. Anul acesta, Disney a trecut primul acest prag, pe 30 noiembrie, urmat de Warner Bros., cinci zile mai târziu.

Disney se află și în spatele celor mai bune trei debuturi ale anului în ceea ce privește încasările: “Star Wars: The Last Jedi”, de Rian Johnson, cu 220 de milioane de dolari obținute în weekend-ul de debut, “Frumoasa și Bestia/ Beauty and the Beast”, de Bill Condon, cu 174,8 milioane de dolari, și “Gardienii Galaxiei Vol. 2/ Guardians of the Galaxy Vol. 2”, de James Gunn, cu 146,5 milioane de dolari.

În urmă cu o săptămână, Disney a anunțat că va cheltui 52,4 miliarde de dolari pentru a achiziționa studiourile de film și televiziune 21st Century Fox – o mișcare care poate transforma compania într-un lider în box office-ul mondial de necontestat, în următorii ani.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/compania-disney-lider-in-box-office-ul-mondial-pentru-al-treilea-an-consecutiv-45436.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/compania-disney-lider-in-box-office-ul-mondial-pentru-al-treilea-an-consecutiv-45436-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv