Artistul Bob Givens, celebru pentru animațiile cu Bugs Bunny, un personaj simbol al francizei Looney Tunes, dar și pentru munca la personaje precum Daffy Duck, Tom și Jerry, Popeye și Alvin și veverițele, a murit la vârsta de 99 de ani, potrivit BBC News.

Mariana Givens, fiica animatorului, a anunțat pe pagina sa de Facebook că acesta a murit din cauza unei insuficiențe respiratorii, la o clinică din Burbank, California, pe 14 decembrie.

Bob Givens s-a alăturat companiei Warner Bros în 1940 și a devenit celebru pentru designul lui Bugs Bunny.

În 1937, după ce a terminat liceul, Bob Givens a început să lucreze pentru Walt Disney Studios. La Disney, Givens a lucrat la designul personajelor Donald Duck și Albă ca Zăpada.

Versiunea sa de Bugs Bunny a fost lansată în 1940. Givens este autorul primului desen oficial Bugs Bunny – devenit între timp personaj simbol al francizei Looney Tunes -, lansat în clipul “A Wild Hare”.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a servit armata SUA, după care s-a întors în industria animației, lucrând, printre altele, la show-ul TV “Baggy Pants & the Nitwits”.

Givens, care a mai lucrat și pentru compania Hanna-Barbera, a mai creat reclame TV, printre altele, pentru produsele Raid.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/animatorul-bob-givens-celebru-pentru-desenele-cu-bugs-bunny-a-murit-la-varsta-de-99-de-ani-45426.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/animatorul-bob-givens-celebru-pentru-desenele-cu-bugs-bunny-a-murit-la-varsta-de-99-de-ani-45426-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv