Sarmale, fripturi cu garnitură de cartofi, salată de boeuf, ciorbe cu carne de porc, cozocani, prăjituri și torturi, de Crăciun umplem masa cu tot felul de bucate delicioase și ne pregătim, resemnați, să dăm drumul la catarama de la pantaloni. Însă cei care exagerează cu mâncarea se pot aștepta la anumite simptome neplăcute care îi pot duce și la spital, dac nu reușesc să-și stăvilească poftele:


Dieteticianului Geraldine Georgeou, de la Designer Diets, enumeră cinci efecte secundare cheie pe care le are corpul nostru atunci când exagerăm cu mâncarea.

1. Oboseala

Geraldine Georgeou a explicat, pentru DailyMail, că un efect secundar obișnuit al supraalimentării este starea de letargie, cunoscută în mod colocvial dreapt o „comă alimentară”.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Prin excesul de mâncare, crește masiv aportul de glucoză, iar organismul va produce în exces insulină”, a spus ea.

Asta duce la creșterea glicemiei  ceea ce dă o stare de letargie, mulți oameni care mănâncă mult și des simțin nevoia să tragă un pui de somn după fiecare masă.

2. Eliminarea gastrică forțată

După ce îngurgităm cantități mari de alimente,  apare și nevoia de a merge des la toaletă.  Acest lucru se datorează unei eliminări gastrice rapide, cunoscută și sub denumirea de „sindrom de dumping”.

Golirea gastrică rapidă are loc atunci când avem stomacul umplut peste plin și o mare cantitate de zahăr în organism, arată Geraldine Georgeou.

„Supraalimentarea poate determina zahărul să se deplaseze din stomac în intestin prea repede, transformând totul în lichid, ceea ce vă poate provoca diaree”, a arătat ea.

Geraldine Georgeou spunea și că persoanele cu sindrom de intestin iritabil sunt mai sensibile la acest sindrom de „dumping”.

rootstireaActualitate/EsentialSanatate
Sarmale, fripturi cu garnitură de cartofi, salată de boeuf, ciorbe cu carne de porc, cozocani, prăjituri și torturi, de Crăciun umplem masa cu tot felul de bucate delicioase și ne pregătim, resemnați, să dăm drumul la catarama de la pantaloni. Însă cei care exagerează cu mâncarea se pot aștepta...

Preluat de la EVZ