Ziarul turc Daily Sabah a preluat declarațiile martorilor oculari, conform cărora ofițerii de poliție israelieni ar fi împiedicat un grup de turiști turci – inclusiv copii – să intre în complexul de la Muntele Templului din Ierusalim.

Unii dintre turiști aveau cămăși pe care se putea vedea un mare steag al Turciei, conform acelorași martori, iar alții purtau turbane otomane tradiționale.

Agenția oficială de știri Anadolu susține că grupul de turci a venit în Israel din Belgia și că au dublă cetățenie, belgiană și turcă.

Agenția de presă Anadolu a mai relatat, preluând declarațiile martorilor oculari, că polițiștii le-au spus acestora că trebuie să se îmbrace cu altceva dacă doresc să intre în complex. Turiștii au refuzat și a izbucnit un conflict.

Un diplomat de la consulatul turc din Ierusalim s-a prezentat la secția de poliție unde grupul a fost reținut, conform aceleiași agenții de presă.

Arestarea grupului de turci ar putea înrăutăți și mai mult relațiile dintre Israel și Turcia. În ciuda acordului de reconciliere între cele două țări, după evenimentele referitoare la flotila care a plecat din Marea Marmara către Gaza și în ciuda deciziei de a normaliza complet relațiile, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a atacat verbal Statul Israel în mod constant și foarte dur, în ultimul an.

După ce președintele Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, Erdoğan a încercat să se poziționeze ca lider al blocului care se opune declarației respective, fiind chiar și mai dur în declarațiile sale anti-israeliene din ultimele două săptămâni.ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ziarul turc Daily Sabah a preluat declarațiile martorilor oculari, conform cărora ofițerii de poliție israelieni ar fi împiedicat un grup de turiști turci – inclusiv copii – să intre în complexul de la Muntele Templului din Ierusalim. Unii dintre turiști aveau cămăși pe care se putea vedea un mare steag...

Preluat de la EVZ