Un bărbat este căutat de Poliția Galați, după ce a furat banii donați de oameni pentru asociațiile de protecția animalelor fără stăpân. Hoțul a fost surprins de o cameră de supraveghere în timp ce lua două cutii cu bani dintr-un coafor canin.

Poliția a început o anchetă, duminică, după ce au văzut pe un site de socializare imagini surprinse în coaforul pentru animale cu hoțul care intră și ia cele două cutii în care se aflau peste 1.000 de lei, bani din donații.

„La data de 23 decembrie, polițiștii Secției 1, în urma vizionării unui fișier video postat pe o rețea de socializare, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt. În imagini este surprins un bărbat, care a sustras dintr-o societate comercială două cutii de donații, banii fiind destinați unor cauze umanitare. Polițiștii fac cercetări pentru depistarea autorului”, se arată într-un comunicat transmis duminică de IPJ Galați.

Proprietarii magazinului cer ajutorul cetățenilor pentru a primi cât mai multe informații, astfel încât hoțul să fie identificat și prins.

„Vă rugăm să ne ajutați cu orice informație. Sâmbătă, în jurul orei 12:00 acest băiat a venit prima oară să ceară informații după care a venit și a furat donațiile pentru Help Lăbuș… Haideți să-l prindem pe făptaș și să ne mobilizam în paralel cu Poliția Română care efectuează cercetările. Banii trebuie să ajungă la cățelușii care au nevoie, nu în mâna unui golan!”, au scris pe rețelele de socializare proprietarii coaforului canin.

Reprezentanții asociațiilor de animale care urmau să primească donațiile făcute de gălățeni spun că banii erau foarte importanți pentru îngrijirea patrupedelor. Ei speră că Poliția îi va ajută să recupereze banii.

„Încercăm pe tot parcursul anului să ne susținem activitatea și ne este foarte greu și speram că odată cu venirea sărbătorilor că vom putea și noi să oferim un plus de bucurie animalelor pe care le adăpostim. Ne dezarmează astfel de acțiuni și contăm pe sprijinul poliției să-l identifice pe autor și să recupereze bănuții. Având în vedere că am depășit 1.200 de animale, ne este foarte greu. Nu suntem o organizație care oferim lux, avem în fiecare zi situații în care animalele au nevoie de ajutor. Din acest motiv, mergem pe strictul necesar, hrană care trebuie să fie suficientă, atenție, îngrijiri medicale, toate aceste lucruri costă”, a declarat presei administratorul Asociației Help Lăbuș, Corina Grigore.

Potrivit proprietarilor coaforului canin, în cele două cutii de donații se aflau circa 1.000 de lei.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/un-barbat-este-cautat-de-politia-galati-dupa-ce-a-furat-banii-donati-pentru-animalele-fara-stapan-45408.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/un-barbat-este-cautat-de-politia-galati-dupa-ce-a-furat-banii-donati-pentru-animalele-fara-stapan-45408-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv