Mii de persoane au participat, sâmbătă seara, la Tel Aviv, la un protest anticorupție, cerând demisia premierului Benjamin Netanyahu, care este anchetat pentru presupuse fapte de abuz de putere, informează site-ul postului France 24.

Unii protestatari au afișat mesaje în care cerea demisia “ministrului infractor” și a altor membri “corupți” ai Guvernului Netanyahu.

În urmă cu câteva zile, Netanyahu a acuzat poliția că ar fi demarat o anchetă împotriva sa cu scopul înlăturării sale din funcția de prim-ministru.

O demonstrație similară a avut loc și la Ierusalim, la care a participat și fostul ministru al Apărării, Moshe Yaalon.

Fosul ministru a spus despre corupție că “este o boală” și “o amenințare mai mare decât pericolul iranian, (mișcarea libaneză) Hezbollah, (mișcarea palestiniană) Hamas ori (rețeaua teroristă) Stat Islamic”.

Protestele, care au loc săptămânal, au izbucnit în urma inițierii unor anchete de corupție ce îl vizează pe premierul Netanyahu. Liderul israelian respinge însă acuzațiile.

Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la oameni de afaceri, iar o altă anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu a încercat să încheie un acord secret cu proprietarul unui cotidian pentru o acoperire favorabilă din partea acestei instituții media.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/mii-de-israelieni-au-manifestat-la-tel-aviv-impotriva-coruptiei-si-a-guvernului-netanyahu-45413.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/mii-de-israelieni-au-manifestat-la-tel-aviv-impotriva-coruptiei-si-a-guvernului-netanyahu-45413-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv