Fostul antreprenor al Agenției Naționale de Securitate care a expus programele de supraveghere guvernamentală din SUA prin divulgarea materialelor clasificate în 2013 are un nou loc de muncă: dezvoltator de aplicații. Edward Snowden, într-un mesaj video vineri, a dezvăluit o nouă aplicație telefonică pe care a creat-o, numită Haven, care urmărește să protejeze laptopurile împotriva celor reprezintă o amenințare în materie de spionaj.

Snowden declară că este un instrument în primul rând persoanelor expuse riscului de a fi spionate,  aplicația utilizând senzorii unui telefon Android pentru a detecta schimbările într-o cameră și care, cel mai important, te avertizează atunci când cineva încearcă să îți acceseze dispozitivul.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

De altfel, Edward Snowden a fost atent să nu dea prea multe informații legate de viața  sa personală și ia măsuri intense de securitate pe fondul temerilor că ar putea fi răpit de agenții americani. El a încercat, de asemenea, să se distanțeze de noua sa casă.

În noiembrie 2015, el a spus unei mulțimi din Washington DC, prin chat-ul video: “Oamenii spun că locuiesc în Rusia, dar asta este de fapt o neînțelegere. Eu locuiesc pe internet. Și aici petrec tot timpul”.

Cine este Snowden?

Snowden a lucrat în serviciul de pază și sectorul tehnic al serviciului de spionaj american al CIA și NSA. Până în mai 2013 a lucrat ca agent secret în sistemul de administrație și consultare al firmei Booz Allen Hamilton. Prin funcția de colaborator tehnic deținută avea acces la informațiile strict secrete ale serviciului de spionaj american, între care se remarcă cele obținute prin programul agenției NSA PRISM de supraveghere și spionare a rețelelor de Internet.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Fostul antreprenor al Agenției Naționale de Securitate care a expus programele de supraveghere guvernamentală din SUA prin divulgarea materialelor clasificate în 2013 are un nou loc de muncă: dezvoltator de aplicații. Edward Snowden, într-un mesaj video vineri, a dezvăluit o nouă aplicație telefonică pe care a creat-o, numită Haven,...

Preluat de la EVZ