Pompierii filipinezi au descoperit un cadavru și se crede că alte 36 de persoane blocate în clădirea devastată au decedat în urma unui incendiu care a cuprins centru comercial din Davao, în sudul Filipinelor, au anunțat duminică autoritățile locale, potrivit The Associated Press.

Sara Duterte-Carpio, primarul orașului Davao și fiica președintelui Rodrigo Duterte, a declarat că pompierii au comunicat rudelor victimelor că nimeni nu ar fi putut supraviețui căldurii extreme și fumului gros degajat de incendiul care a izbucnit în cursul zilei de sâmbătă.

Până duminică dimineața, pompierii au reușit să stingă o mare parte incendiu. Echipajele de intervenție nu se vor opri până nu vor fi găsite toate victimele, a mai declarat Duterte-Carpio.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii incendiului.

Președintele Duterte, însoțit de primarul orașului și mai mulți oficiali, a vizitat locul unde s-a produs incendiul și s-a întâlnit cu rudele victimelor.

Janna Abdullah Mutalib, directorul de marketing al centrului comercial, a declarat că incendiul a izbucnit sâmbătă dimineața la etajul al treilea al clădirii, unde se vindeau articole de îmbrăcăminte, electronice și mobilă. În momentul producerii tragediei, centrul comercial era parțial închis, în clădire fiind prezenți doar angajații unui call center de la ultimul etaj și cei de la un magazin alimentar aflat la parter.

Alte aproape 200 de persoane au murit, iar alte câteva zeci sunt date dispărute în urma inundațiilor și alunecărilor de teren, povocate de o furtună tropicală care a afectat sudul Filipinelor, inclusiv orașul Davao.

Sursa foto: Mediafax

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/hgg-1-45403.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/hgg-1-45403-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv