O instanță din Israel i-a eliberat, fără să-i pună sub acuzare, pe trei cetățeni turci suspectați că ar fi agresat ofițeri de poliție în timpul unor proteste la Ierusalim, potrivit unui oficial israelian, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Micky Rosenfeld, un purtător de cuvânt al poliției israeliene, a declarat că cei trei turci au încercat să ajungă la Moscheea Al Aqsa, unde “intenționau să participe la o demonstrație”.

Oficialul a precizat că cei trei “au agresat ofițerii de poliție de acolo”, fără să ofere mai multe detalii despre incident.

Cei trei au fost arestați vineri, însă autoritățile au refuzat să dea mai multe detalii, menționând doar că este o consecință a confruntărilor între forțele de ordine israeliene și palestinieni, care protestează față de decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Aduși sâmbătă în fața unei instanțe din Ierusalim, suspecții nu au făcut nicio declarație, însă doi dintre ei au ridicat patru degete, aparent fiind vorba de simbolul Rabia care semnifică solidaritate cu mișcarea Frăția Musulmană.

Nick Kaufman, avocatul apărării, a declarat că poliția a cerut instanței ca cei trei suspecți să fie puși sub acuzare pentru agresiune la adresa unui ofițer de poliției și opunere la arestare.

“Era evident că acesta a fost un caz cu încărcătură politică, astfel că în mod corect, judecătorul i-a eliberat”, a afirmat avocatul.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/autoritatile-israeliene-au-eliberat-trei-turci-retinuti-in-timpul-protestelor-de-la-ierusalim-45409.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/autoritatile-israeliene-au-eliberat-trei-turci-retinuti-in-timpul-protestelor-de-la-ierusalim-45409-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv