“Respingem în totalitate ultimele sancţiuni ale ONU ca o atingere violentă adusă suveranităţii republicii noastre şi un act de război care distruge pacea şi stabilitatea în peninsula coreeană şi în regiune”, a anunțat ministerul Afacerilor Externe din Coreea de Nord, într-un comunicat difuzat duminică de KCNA, agenţia oficială de presă a Phenianului. 


Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit vineri sancţiunile împotriva Coreii de Nord printr-un vot unanim asupra unei rezoluţii americane care abordează aprovizionarea cu petrol şi chestiunea muncitorilor nord-coreeni din străinătate.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat “să distrugă complet” Coreea de Nord în cazul unui atac asupra Statelor Unite, în timp ce Phenianul susţine că trebuie acceptat ca putere nucleară.
Rezoluţia îi vizează în special pe expatriaţii nord-coreeni, toţi fiind obligaţi să se întoarcă acasă până la sfârşitul lui 2019. Proiectul iniţial prevedea un termen de 12 luni.
Mai multe mii de nord-coreeni lucrează în străinătate, mai ales în Rusia şi China, generând preţioase venituri în valută pentru ţara lor. Potrivit ONU, ei muncesc în “condiţii apropiate de sclavie”.


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
“Respingem în totalitate ultimele sancţiuni ale ONU ca o atingere violentă adusă suveranităţii republicii noastre şi un act de război care distruge pacea şi stabilitatea în peninsula coreeană şi în regiune”, a anunțat ministerul Afacerilor Externe din Coreea de Nord, într-un comunicat difuzat duminică de KCNA, agenţia oficială de...

Preluat de la EVZ