La munte se vor înregistra ninsori consistente, mai cu seamă la altitudini mari. Vântul poate ajunge la o viteză de 80 km/h, viscolind ninsoarea.  De reținut este faptul că vizibilitatea va fi redusă.


Vântul va sufla cu putere şi în sud-vest şi nord-est, dar aici va atinge viteze de 60 km/h. În Banat, Crisana, Maramureş, Transilvania şi Moldova vor fi ninsori, lapoviţa şi ploi, aşa că pe şosele se va forma poleiul, informează Știrile Pro Tv.

Sâmbătă se vor înregistra precipitaţii tot prin partea de vest, centru şi nord. La munte va ninge, iar în rest este așteptată lapoviţă. Mai mult, se pot înregistra chiar ploi, aşadar se menţine riscul de polei. În sud şi est apare soarele şi sunt puţine şanse de ploaie, precizează aceeași sursă.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Atât pe 25, cât şi pe 26 decembrie, vremea va fi caldă, mult mai caldă pentru această perioadă, cu maxime ce vor porni de la 4-5 grade Celsius în centrul şi în extremitatea de nord-vest a teritoriului, până spre 14-15 grade în partea de sud. Astfel că aceste valori vor fi cu 5, chiar 10-11 grade mai mari decât ar trebuie să se înregistreze la această dată. În mod normal, în această perioadă ar trebuie să avem temperaturi de 3 grade”, a afirmat specialistul ANM Alina Şerban pentru Agerpres.

Potrivit meteorologului, temperaturile minime vor fi, de asemenea, în creştere faţă de nopţile acestea şi se vor îndrepta către valori pozitive în mare parte din ţară. Dacă vor mai apărea valori sub zero grade vor fi de -3, cel mult -4 grade Celsius, în depresiuni.

„Precipitaţii nu vor fi aproape deloc. Acestea îşi vor face apariţia doar prin partea de nord a ţării, cu unele înnorări şi precipitaţii slabe în mod deosebit în nordul Carpaţilor Orientali, acolo unde se vor semnala precipitaţii mixte, sub formă de ninsoare pe crestele montane, iar în zonele mai joase sub formă de lapoviţă, dar şi ploaie slabă”, a menţionat Şerban.


rootstireaActualitate/EsentialVremea
La munte se vor înregistra ninsori consistente, mai cu seamă la altitudini mari. Vântul poate ajunge la o viteză de 80 km/h, viscolind ninsoarea.  De reținut este faptul că vizibilitatea va fi redusă. Vântul va sufla cu putere şi în sud-vest şi nord-est, dar aici va atinge viteze de 60...

Preluat de la EVZ