Deşi comunitatea ştiinţifică nu a ajuns la un consens în ceea ce priveşte riscurile asociate utilizării telefoanelor mobile, studiul sugerează că folosirea pe termen lung a acestor dispozitive ar putea afecta sănătatea oamenilor.


„Chiar dacă ştiinţa încă evoluează, există îngrijorări în rândul unora dintre profesioniştii din domeniul sănătăţii publice şi al membrilor publicului cu privire la expunerea pe termen lung şi la utilizarea intensă a energiei emise de telefoanele mobile”, a declarat directoarea CDPH, dr. Karen Smith, din cadrul Serviciului de sănătate publică din SUA, citată la 13 decembrie pe site-ul instituţiei.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Se ştie că paşii mărunţi, cum ar fi evitarea ţinerii telefonului mobil în buzunar şi menţinerea acestuia la distanţă de pat în timpul nopţii pot reduce expunerea, atât pentru copii cât şi pentru adulţi”, a precizat aceasta.

„Creierele copiilor continuă să se dezvolte de-a lungul adolescenţei şi ar putea fi mult mai afectate de utilizarea telefoanelor mobile”, a declarat dr. Smith.

„Părinţii ar trebui să aibă în vedere reducerea timpului pe care copiii lor îl petrec utilizând telefoanele mobile şi să îi încurajeze să îşi oprească dispozitivele în timpul nopţi”, a completat directoarea CDPH, conform TVR.


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Deşi comunitatea ştiinţifică nu a ajuns la un consens în ceea ce priveşte riscurile asociate utilizării telefoanelor mobile, studiul sugerează că folosirea pe termen lung a acestor dispozitive ar putea afecta sănătatea oamenilor. „Chiar dacă ştiinţa încă evoluează, există îngrijorări în rândul unora dintre profesioniştii din domeniul sănătăţii publice şi...

Preluat de la EVZ