Autoritățile americane au anunțat că vor oferi “capacități defensive îmbunătățite” Kievului , acțiune ce ar putea duce la escaladarea conflictului separatist din estul Ucrainei și la deteriorarea suplimentară a relațiilor între SUA și Rusia, informează site-ul postului France 24. 

“Statele Unite au decis să ofere capacități defensive îmbunătățite Ucrainei, ca parte a eforturilor noastre de a ajuta Ucraina să își construiască capacitatea de apărare pe termen lung, să-și apere suveranitatea și integritatea teritorială și să descurajeze agresiuni adiționale”, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat de la Washington.

În comunicat se mai precizează că: “Asistența americană este în întregime defensivă și, așa cum am spus întotdeauna, Ucraina este o țară suverană și are dreptul de a se apăra. Statele Unite își mențin angajamentul față de acordul de la Minsk drept calea de urmat în estul Ucrainei”.

Înainte de anunțul oficial, postul de televiziune ABC News relatase că Washingtonul intenționează să ofere Ucrainei rachete antitanc. Potrivit unor oficiali din cadrul Departamentului de Stat, citați de ABC News, costul întregului pachet defensiv ar urma să se ridice la 47 de milioane de dolari.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/statele-unite-vor-oferi-capacitati-defensive-imbunatatite-ucrainei-45386.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/statele-unite-vor-oferi-capacitati-defensive-imbunatatite-ucrainei-45386-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv