Procurorii DIICOT București îi cercetează pe medicii Liviu Ghervan, conferențiar universitar (foto 1), Adrian Bărbos (foto 2), Cornel Burghelea (foto 3) și Adriana Milena Muntean, toți angajați la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj pentru aderare la un grup infracțional organizat și complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave.


Medicul Adrian Bărbos este medicul anestezist șef la IUTR Cluj, dar în paralel era angajat la clinica privată Lukmed, patronată de profesorul Mihai Lucan. Toate manevrele infracționale erau cunoscut de medicul Bărbos, care de altfel participa la operațiile făcute la clinica privată și apoi erau decontate la clinica de stat. “Mai mult, se relevă că o mare parte dintre pacienții asupra cărora au fost efectuate intervenții chirurgicale, au fost transferați în aceeași zi din incinta clinicii aparținând SC LUKMED SRL în Secția ATI din cadrul I.C.U.T.R. pentru monitorizare postoperatorie, fapt realizat, printre altele cu acordul suspectului BĂRBOS ADRIAN GABRIEL, în calitatea sa de medic anestezist în cadrul ambelor entități implicate”, susţine DIICOT Bucureşti.

Adriana Milena Muntean este şeful Secţiei Urologie 3 din cadrul IUTR Cluj, fiind specialist nefrolog şi se ocupa cu activitatea transplant renal. Medicul Cornel Burghelea este şeful Secţiei Urologie 2 din cadrul IUTR, în timp ce conferenţiarul universitar Liviu Ghervan a fost directorul medical, director general adjunct, şi în ultima vreme şeful Secţiei Urologie 1 din IUTR.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Toţi aceşti patru medici de elită sunt acuzaţi că împreună cu Mihai Lunca, fiul acestuia Ciprian Lucan şi cu directorul general al IUTR Cluj, Dan Sâmpetrean au produs un prejudiciu în sumă de 5.13 milioane lei.

”Au înlesnit punerea în aplicare a rezoluției infracționale în considerarea căreia a avut loc constituirea grupului, persoanei vătămate I.C.U.T.R. prejudiciind patrimoniul acestei instituțiicu o sumă în cuantum de 5.169.406,91 lei, astfel cum a fost evidențiată până în acest stadiu al instrucției penale, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale constând în determinările anatomo-patologice, spitalizarea unui mare număr de pacienți şi a materialelor/bunurilor cu destinație în domeniul sanitar utilizate în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, toate realizate în beneficiul SC LUKMED SRL”, susțin procurorii DIICOT.

Actualul director al IUTR angajat la privat la Lucan

Culmea este faptul că toţi medicii de la IUTR Cluj, cu mici excepţii, au fost angajaţi şi la clinica privată Lukmed, condusă de Mihai Lucan. De altfel, Mihai Lucan era boss-ul mare de la IUTR dar şi de la clinica privată Lukmed şi făcea doar ce dorea.

Printre medicii care îi regăsim pe lista angajaţilor de la Lukmed se numără şi Silviu Moga (foto 4), actualul director la IUTR Cluj, remunerat cu 7.700 de lei. Moga nu poate să spună acum că nu ştie ce se întâmpla în trecut la institutul pe care îl conduce, deoarece fiind angajaţi şi la stat şi la clinica privată putea să vadă cum pacienţii sunt transportaţi între spitale, iar banii erau încasaţi doar la clinica privată.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Procurorii DIICOT București îi cercetează pe medicii Liviu Ghervan, conferențiar universitar (foto 1), Adrian Bărbos (foto 2), Cornel Burghelea (foto 3) și Adriana Milena Muntean, toți angajați la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj pentru aderare la un grup infracțional organizat și complicitate la delapidare cu consecințe deosebit...

Preluat de la EVZ