„Atitudinea domnului Simon este necolegială şi generată de propria lipsă de interes în a se informa exact cu privire la ceea ce se întâmplă în România. Am făcut constant informări în grupul nostru politic despre evoluţiile din ţară, iar acestea s-au aflat la dispoziţia tuturor colegilor din celelalte delegaţii naţionale. Se pare că domnul Simon nu s-a informat cu privire la acestea. De asemenea, domnul Simon nici măcar nu a citit modificările legislative discutate în Parlamentul României, ci recunoaşte că vorbeşte din auzite, preluând diverse atacuri sau dezinformări lansate de o voce sau alta. Este regretabil că un coleg a ales să acţioneze astfel, este un comportament incorect; deşi noi am pus la dispoziţia tuturor colegilor toate informaţiile necesare, domnia sa a ales să facă declaraţii bazate pe neadevăruri”, a afirmat Viorica Dăncilă, citată de Bursa.ro.


Ea a mai adăugat că speră ca Peter Simon să înţeleagă că, „înainte de a da lecţii, trebuie să dea dovadă de profesionalism, să cunoască foarte clar temele pe care le abordează”.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Noi vom continua să oferim colegilor toate informaţiile pe baza cărora să poată evalua corect realitatea Vom susţine ca atitudinea europarlamentarului Peter Simon să fie discutată în cadrul grupului, pentru că nu putem fi de acord cu un astfel de comportament incorect, care arată rea-credinţă. Astfel de comportamente nu sunt acceptabile şi le vom contracara de fiecare dată cu fermitate”, a precizat europarlamentarul PSD.

Europarlamentarul german Peter Simon (Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor – S&D, din care face parte şi PSD) a declarat la RFI că acţiunile Parlamentului privind legile justiţiei sunt „inacceptabile”. El a mai spus că adoptarea legilor Justiției în Parlamentul român sunt „cel puţin un motiv pentru Comisia Europeană să se gândească mai bine dacă e timpul să deschidă o procedură de infringement”.

„Din punct de vedere european, e puţin ciudat că în România lupta împotriva corupţiei, lupta pentru întărirea justiţiei, lupta pentru sprijinirea procurorilor în desfăşurarea meseriei lor nu este îmbunătăţită, ci, dimpotrivă, este împiedicată. E un pic ciudat. În mod normal, te-ai aştepta ca un stat membru al UE să încerce să devină mai bun din această perspectivă, dar în România se întâmplă pe dos. Încet-încet, ne obişnuim cu asta, vedem ce se întâmplă în Polonia, vedem evoluţiile din Ungaria, trendul este de slăbire a sistemului judiciar. Este complet inacceptabil. Cred că e bine că pe de o parte publicul din România şi pe de altă parte şapte ţări europene i-au spus clar Guvernului de la Bucureşti că se află pe un drum periculos”, a conchis eurodeputatul german.


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Atitudinea domnului Simon este necolegială şi generată de propria lipsă de interes în a se informa exact cu privire la ceea ce se întâmplă în România. Am făcut constant informări în grupul nostru politic despre evoluţiile din ţară, iar acestea s-au aflat la dispoziţia tuturor colegilor din celelalte delegaţii...

Preluat de la EVZ