Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița au depistat șase cetățeni din Iran, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România și intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul a două călăuze, cetățeni din Sudan și Siria.

Călăuzele sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, față de acestea fiind dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din opt bărbați dintre care șase cetățeni iranieni, un cetățean din Sudan și unul din Siria, având vârste cuprinse între 29 și 45 de ani.

Totodată, în urma primelor cercetări s-a stabilit faptul că cetățeanul din Sudan și cel din Siria i-au călăuzit pe cei șase iranieni pentru a trece ilegal frontiera din Serbia în România. Aceștia intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei șase cetățeni iranieni, fiind totodată anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/doi-cetateni-din-sudan-si-siria-arestati-preventiv-pentru-calauzirea-a-sase-iranieni-45385.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/doi-cetateni-din-sudan-si-siria-arestati-preventiv-pentru-calauzirea-a-sase-iranieni-45385-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv