„Influentul cardinal Oscar Maradiaga, partizan înflăcărat al unei biserici sărace (…), a primit timp de mulţi ani aproximativ 35.000 de euro pe lună”, a anunţat săptămânalul italian într-un articol publicat pe site-ul său, înainte de apariţia pe piaţă a ediţiei tipărite, duminică, relatează AFP.


Cardinalul Maradiaga este un personaj important al Sfântului Scaun, întrucât face parte din C9, consiliul cardinalilor, care îl ajută pe papă să reformeze Vaticanul.

Potrivit lui Emiliano Fiffipaldi, un jurnalist al publicaţiei L’Espresso, specializat în anchete, cardinalul ar fi primit doar pentru anul 2015 aproximativ 500.000 de euro. Potrivit surselor aceluiaşi săptămânal italian, înaltul prelat ar fi primit aceeaşi sumă în ultimii 10 ani în calitate de „Mare cancelar” al Universităţii Catolice din Tegucigalpa.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Un membru al arhidiocezei Tegucigalpa, preotul Carlos Rubio, a răspuns unora dintre aceste acuzaţii într-un interviu acordat agenţiei catolice ACI, precizând că universitatea catolică locală îi sprijină financiar „pe toţi episcopii, nu doar pe cardinal, pentru a ajuta diocezele” dintr-o ţară afectată de „sărăcie”.

„Primirea acestor bani nu reprezintă un act de corupţie, pentru că nu este vorba despre bani de la stat, ci despre banii unei instituţii care depinde de Biserică”, a adăugat Carlos Rubio, fără să ofere alte precizări despre sumele în cauză.

Potrivit L’Espresso, dosarul cardinalului Maradiaga a ajuns în mâinile papei. „Papa este foarte trist, dar totodată hotărât să descopere adevărul”, ar fi declarat surse din anturajul papei Francisc, citate de aceeaşi publicaţie italiană.

L’Espresso reaminteşte că Oscar Maradiaga va împlini 75 de ani pe 29 decembrie, vârsta la care toţi înalţii prelaţi de la Vatican îşi depun demisiile în faţa papei, care decide dacă le acceptă sau le respinge.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
„Influentul cardinal Oscar Maradiaga, partizan înflăcărat al unei biserici sărace (...), a primit timp de mulţi ani aproximativ 35.000 de euro pe lună”, a anunţat săptămânalul italian într-un articol publicat pe site-ul său, înainte de apariţia pe piaţă a ediţiei tipărite, duminică, relatează AFP. Cardinalul Maradiaga este un personaj important...

Preluat de la EVZ