„Prin acţiunile şi discursul său, acest partid nu mai poate fi un reprezentant demn şi credibil nici al valorilor democraţiei liberale şi nici al intereselor României şi Uniunii Europene. (…) Considerăm că partidul condus de domnul Tăriceanu a devenit din păcate doar un vehicul de satisfacere a intereselor oculte ale unor politicieni cu probleme penale şi un instrument de sabotare a luptei anticorupţie. Acest partid nu doar că nu mai apără valorile democraţiei liberale, ci le încalcă cu bună ştiinţă, după modelul practicilor din Polonia şi Ungaria, regimuri pentru care domnul Tăriceanu îşi exprimă, în mod asumat, admiraţia. De aceea, considerăm că singurul element pe care îl mai au în comun partidul condus de domnul Călin Popescu-Tăriceanu şi grupul european la care este afiliat şi pe care îl reprezentaţi este doar denumirea – ALDE”, se arată în scrisoarea PACT, citată de Agerpres.


Președintele PACT, Sebastian Burduja susține că de aproape un an, de când a preluat puterea, actuala coaliţie de guvernare şi-a făcut drept principală preocupare modificarea legilor Justiţiei, în sensul slăbirii luptei împotriva corupţiei. 


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Bătălia pe care România a dus-o cu flagelul corupţiei în ultimul deceniu a fost de nenumărate ori elogiată de instituţiile europene şi de partenerii strategici ai României. De altfel, acţiunile ferme de combatere a corupţiei au reprezentat factorul determinant pentru acceptarea României în Uniunea Europeană şi NATO. Astfel, slăbirea acestora ar fi sinonimă cu apropierea noastră de regimurile iliberale şi autoritare pe care şi dvs. le-aţi criticat deseori. Pentru mulţi dintre noi, cei care luptăm pentru apărarea valorilor democraţiei şi ale liberalismului, discursul dvs. din Parlamentul European în prezenţa lui Viktor Orban din 26 aprilie 2017 reprezintă un reper în ceea ce priveşte condamnarea fără echivoc a ascensiunii politicilor de factură iliberală în Uniunea Europeană”, explică liderul PACT în scrisoare. 

Formațiunea PACT spune că cetăţenii României se confruntă cu numeroase probleme : „a doua cea mai mare rată a emigraţiei după Siria, aproape jumătate din elevii români sunt analfabeţi funcţional şi aproape 40% dintre români nu au apă curentă – în schimb ‘pentru actuala coaliţie de guvernare prioritatea o reprezintă modificarea legilor Justiţiei”. 


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Prin acţiunile şi discursul său, acest partid nu mai poate fi un reprezentant demn şi credibil nici al valorilor democraţiei liberale şi nici al intereselor României şi Uniunii Europene. (...) Considerăm că partidul condus de domnul Tăriceanu a devenit din păcate doar un vehicul de satisfacere a intereselor oculte...

Preluat de la EVZ