Președintele Franței, Emmanuel Macron, a întreprins vineri seara o vizită în Niger, în cursul căreia s-a întâlnit cu militari francezi care participă la misiunea antiteroristă Barkhane în regiunea Sahel, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

“Sunt mândru de voi, Franța e mândră de voi… Franța își plânge morții, are grijă de răniți săi (și) este mândră de copiii săi care luptă să o protejeze”, a spus președintele într-un discurs în fața militarilor francezi.

Macron a luat parte la o cină festivă de “Crăciun” alături de militari francezi la baza aeriană de la Niamey, capitala Nigerului. Cina a fost pregătită de un bucătar de la Palatul Elysee.

Misiunea Barkhane, care include peste 4.000 de militari francezi desfășurați în special în Mali și Niger, “este esențială pentru strategia noastră în Sahel”, a mai declarat președintele Franței la Niamey, unde s-a întâlnit și cu omologul său din Niger, Mahamadou Issoufou.

Emmanuel Macron a afirmat că “efortul” împotriva grupurilor islamiste din Sahel, “unde securitatea noastră este în joc”, va fi “continuat” în anul 2018.

Statele din zona Sahelului se confruntă cu o serie de grupări insurgente islamiste, inclusiv unele afiliate rețelelor teroriste Al-Qaida și Stat Islamic (Boko Haram).

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/mnm-45384.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/mnm-45384-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv