Pe 5 mai 1997, peste 10.000 de oameni au înțesat Centrul Civic al Bârladului. Străzile din jurul Primăriei Bârlad erau pline. Ținând în mână flori, carnețele pentru autografe sau fotografii cu părinții sau bunicii care s-au pozat alături de rege sau de membri ai familiei regale înainte de instaurarea comunismului, bârlădenii au venit la întâlnirea cu Regele cu două ore înainte de ora anunțată, menționează estnews.ro


Regele Mihai și Regina Ana au fost conduși în sala de ședințe a primăriei, acolo unde, în prezența consilierilor locali, a șefilor celor mai reprezentative instituții din oraș, s-au rostit scurte discursuri. 


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Regele Mihai și Regina Ana au fost conduși în sala de ședințe a primăriei, acolo unde, în prezența consilierilor locali, a șefilor celor mai reprezentative instituții din oraș, s-au rostit scurte discursuri. 

”Ceea ce mi-a rămas în memorie și în suflet după atâția ani sunt naturalețea, firescul, blândețea și modestia acestor oameni. Rar mi-a fost dat să văd așa ceva. În timp ce încercam să încropesc o conversație cu Regina Ana, eu fiind pusă realmente în dificultate de faptul că nu cunosc limba franceză, Regina m-a luat de mână și m-a liniștit. Mi-a spus: ”, își amintește Elisabeta Craus.

Un alt moment care a impresionat-o a fost acela când, în cabinetul primarului, și-a cerut permisiunea să intre o bătrână: ”Femeia s-a așezat în genunchi și a vrut să ia mâna Regelui ca să i-o sărute. Acesta nu i-a dat voie și a ajuntat-o să se ridice. Cu lacrimi în ochi, bătrânica i-a spus: . A mai fost un moment care m-a mișcat. Acela în care a intrat un bătrân. Și el a ținut să-și exprime recunoștința față de Regele Mihai, față de întreaga familie regală. Omul rămăsese orfan în copilărie, fiind îngrijit și educat în orfelinatul înființat de Regina Maria în zona noastră, în vecinătatea domeniului regal de la Zorleni”.


rootstireaActualitate/EsentialSocial
Pe 5 mai 1997, peste 10.000 de oameni au înțesat Centrul Civic al Bârladului. Străzile din jurul Primăriei Bârlad erau pline. Ținând în mână flori, carnețele pentru autografe sau fotografii cu părinții sau bunicii care s-au pozat alături de rege sau de membri ai familiei regale înainte de instaurarea...

Preluat de la EVZ