Circulația spre Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Otopeni este restricționată deoarecea, în această dimineaţă, de la ora 10:00, va avea loc un ceremonial militar şi religios, urmat de depunerea de coroane de flori, pentru comemorarea eroilor martiri jandarmi, care şi-au pierdut viaţa în Revoluţia din 1989.


Așa cum au anunțat oficiali din Jandarmeria Română, victimele măcelărite pe 23 decembrie 1989 făceau parte din Unitatea de Transmisiuni de la Câmpina şi au fost trimişi să apere aeroportul, după ce fuseseră lansate zvonuri cu privire la producerea unor atacuri terestre şi aeriene.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Când au ajuns la Otopeni, însă, a fost deschis focul asupra lor. Au pierit, atunci, 37 de jandarmi, ofiţeri, subofiţeri, elevi şi militari în termen.

La ceremonia de astăzi vor lua parte cadre din conducerea Jandarmeriei, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai asociaţiilor de revoluţionari şi veterani de război, şi membri de familie ai eroilor martiri. Ceremonialul se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare din cadrul Unităţii Speciale de Gardă şi Protecţie Instituţională Jandarmi Bucureşti.


rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Circulația spre Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Otopeni este restricționată deoarecea, în această dimineaţă, de la ora 10:00, va avea loc un ceremonial militar şi religios, urmat de depunerea de coroane de flori, pentru comemorarea eroilor martiri jandarmi, care şi-au pierdut viaţa în Revoluţia din 1989. Așa cum au anunțat oficiali...

Preluat de la EVZ