Partidul liberal a acaparat din nou toată atenția după sesizarea făcută la Curtea Constituțională. Conform cererii, al cărei conținut și formulare au fost dezvăluite de Chris Terheș, liderii PNL au contestat la CCR faptul că procurorul general este independent total.


“Dupa ce au urlat, manipulat, dezinformat, chemat oameni in strada, protestat ca s-ar crea o sectie speciala de investigare a magistratilor care va fi sub control politic, si astfel s-ar incalca independenta justitiei, cei din PNL contesta acum la CCR ca “Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie” este “INDEPENDENTA TOTAL”, deoarece numirile se fac de Plenul CSM si nu de catre Procurorul General, iar “independenta total” fiind s-ar incalca Constitutia.

Nu glumesc, asta sustin cei din PNL, si citez exact din sesizarea pe care au trimis-o la CCR:

“Din ansamblul normelor legii de modificare şi completare a Legii nr. 304/2004 rezultă că această Secţie specială este condusă de un procuror şef de secţie numit de Plenul CSM în urma unui concurs şi NU de Procurorul general al Parchetului de pe lângă ICCJ prin intermediul procurorului şef de secţie ca în cazul celorlalte două direcții specializate.

Singura atribuţie de care dispune procurorul general față de secţia nou înființată este aceea de a soluţiona conflictele de competenţă ce ar putea apare între această secție şi celelalte structuri sau unităţi din cadrul Ministerului Public.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Practic, întreaga reglementare referitoare la această nouă funcție de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ îi conferă o INDEPENDENTA TOTALA a acestui procuror şef de secţie faţă de Parchetul din care face parte, aspect care încalcă principiul controlului ierarhic consacrat în art. 132 alin. 1 din Constituţie.”

Parca toate criticile de pana acum cu privire la aceasta sectie erau ca va fi controlata politic. Nu asa strigau unii din politica, ambasadele, o parte a presei, organizatii internationale?

Degeaba au explicat unii ca nu va fi nici un control politic, pentru ca toti din sectia asta vor fi numiti de Plenul CSM, adica organul care “garanteaza independenta justitiei”, unii nu si nu – inclusiv liberalii -, ca se incalca “independenta justitiei”.

Iata ca acum se recunoaste ca aceasta sectie e “independenta total”, dar se pare ca nici asa nu e bine.

Mi-e pur si simplu mila de saracii oamenii care au fost manipulati in toata aceasta perioada si au iesit la proteste pentru ceva ce nu avea legatura cu realitatea.

La adresa de mai jos gasiti toata exceptia PNL. Singurele motive de neconstitutionalitate de fond (intrinseci) pe care liberalii le-au identificat in modificarile la Legea 304/2004 (a doua dintre cele trei legi ale justitiei) sunt cele legate de acea Sectie si un articol privind aprobarea statelor de plata. Atat. Pai sa nu le ceri socoteala?

Tare ma tem ca atunci cand oamenii isi vor da seama cum au fost manipulati inclusiv de PNL sa protesteze pentru ceva ce nu exista, protestatarii se vor intoarce contra PNL si ii vor lua la maciuci.”, a fost mesajul lui Terheș.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Partidul liberal a acaparat din nou toată atenția după sesizarea făcută la Curtea Constituțională. Conform cererii, al cărei conținut și formulare au fost dezvăluite de Chris Terheș, liderii PNL au contestat la CCR faptul că procurorul general este independent total. “Dupa ce au urlat, manipulat, dezinformat, chemat oameni in strada, protestat...

Preluat de la EVZ