Administrația americană și-a intensificat „dramatic” în ultimele luni pregătirile pentru o operațiune militară, din cauza temerilor că diplomația este neputincioasă în fața regimului de la Phenian, scrie The Daily Telepraph.


Una dintre opțiunile avute în vedere de americani este distrugerea unei baze de lansare înainte ca aceasta să fie folosită de Coreea de Nord pentru un nou test cu rachetă. Ar putea de asemenea fi vizate și depozite de armanent.

Scopul unei astfel de lovituri este să-i dovedească lui Kim Jong-un că Statele Unite sunt „hotărâte” să blocheze continuarea programului nuclear și balistic și să-l forțeze pe liderul comunist să se așeze la masa negocierilor.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Modelul loviturii din Siria

Trei surse – doi foști oficiali americani bine informați și un responsabil din actuala administrație – au confirmat faptul că Washingtonul lucrează la varianta militară.

„Pentagonul încearcă să identifice opțiunile pentru a-i pocni în nas pe nord-coreeni, pentru a-i avertiza și a le demonstra că suntem hotărâți”, a declarat un fost oficial american din domeniul securității pentru foarte seriosul ziar britanic.

Decizia lui Donald Trump de a bombarda o bază aeriană siriană acum câteva luni pentru a apăra „linia roșie” în ceea ce privește utilizarea armelor chimice este văzută ca un model pentru o astfel de acțiune. Sursele Daily Telegraph afirmă că ad ministrația Trump este mult mai dispusă să recurgă la opțiunile militare față de Coreea de Nord decât se credea îndeobște. Statele Unite au demarat deja o concentrare masivă de armament în zonă, pe care continuă să o dezvolte „pas cu pas”.

Doar 18 luni până când o rachetă nucleară coreeană va putea lovi America

Alastair Morgan, ambasadorul britanic în Coreea de Nord, a vizitat luna trecută Washingtonul, ocazie cu care a avut discuții secrete privind metodele de constrângere a lui Kim pentru a se așeza la masa negocierilor. O sursă britanică (probabil că tot ambasadorul Morgan, deși ziarul nu precizează), care a participat recent la o întrunire cu consilierul pentru Securitate H.R. McMaster și alți oficiali de la Washington a declarat: „Americanii au afirmat că nici descurajarea, nici negocierile nu funcționează în cazul Coreei de Nord. Cei care i-am auzit am rămas cu impresia că acțiunea militară este o opțiune pe care o iau foarte serios în considerare.”

Kim se mișcă foarte repede

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/trump-agerpres_2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/trump-agerpres_2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Administrația americană și-a intensificat „dramatic” în ultimele luni pregătirile pentru o operațiune militară, din cauza temerilor că diplomația este neputincioasă în fața regimului de la Phenian, scrie The Daily Telepraph. Una dintre opțiunile avute în vedere de americani este distrugerea unei baze de lansare înainte ca aceasta să fie folosită...

Preluat de la EVZ