Un proiect de rezoluţie al Statelor Unite, care propune interzicerea a 90% din exportul petroului rafinat către Coreea de Nord şi repatrierea muncitorilor nord-coreeni de peste hotare, ar putea fi votat vineri, au declarat diplomaţi din cadrul ONU, relatează site-ul agenţiei Reuters, scrie Mediafax.


Proiectul de rezoluţie a fost prezentat celor 15 membri ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, joi, şi ar putea fi votat vineri. Deşi China nu răspuns imediat dacă va vota în favoarea rezoluţiei, în mod tradiţional un astfel de proiect, legat de sancţionarea Coreei de Nord, nu este prezentat Consiliului decât după ce Administraţiile de la Beijing şi Washington îşi dau acordul.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Recent, Japonia şi Coreea de Sud au îndeamnat, din nou, China să pună mai multă presiune asupra Coreei de Nord pentru a renunţa la programul nuclear. În urma ultimului test al unei rachete nord-coreene, SUA a îndemnat toate statele, inclusiv China, să întrerupă relaţiile diplomatice şi comerţul cu Coreea de Nord.

Coreea de Nord este vizată de sancţiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU încă din 2006, din cauza dezvoltării programelor nucleare şi cu rachete balistice. În mod tipic, China şi Rusia au agreat sancţiuni împotriva Phenianului doar după testarea unor rachete balistice cu rază lungă de acţiune sau a unei arme nucleare.


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Un proiect de rezoluţie al Statelor Unite, care propune interzicerea a 90% din exportul petroului rafinat către Coreea de Nord şi repatrierea muncitorilor nord-coreeni de peste hotare, ar putea fi votat vineri, au declarat diplomaţi din cadrul ONU, relatează site-ul agenţiei Reuters, scrie Mediafax. Proiectul de rezoluţie a fost prezentat...

Preluat de la EVZ