Traficul rutier din zona stațiunilor de pe Valea Prahovei va fi supravegheat în aceste zile cu ajutorul unei drone puse la dispoziția polițiștilor de către Institutul Național de Cercetări Aerospațiale, aceasta urmând să depisteze zonele cu blocaje.

“Ne concentrăm eforturile pe principalele artere, intrări-ieșiri în marile aglomerări urbane, pe Valea Prahovei, în zona stațiunilor turistice și, binențeles, în zona pârtiilor de schi. Ca element de noutate, în aceste zile, vom apela la supravegherea traficului cu ajutorul unor drone ale Institutului Național de Cercetări Aerospațiale. Este un concept care a fost implementat în mai multe țări europene și pot să vă dau exemplu Finlanda, Belgia, Olanda, Germania. Rolul acestei supravegheri este de a depista unde sunt blocaje în trafic și a îndruma echipajele de Poliție Rutieră să acționeze în zonele respective”, a declarat un reprezentant al Poliției Române.

Polițiștii au precizat că Institutul Național de Cercetări Aerospațiale le-a pus la dispoziție o dronă, care va acționa cu preponderență pe Valea Prahovei.

Aproximativ 8.200 de polițiști, 5.500 de jandarmi, 4.100 de polițiști de frontieră și 5.100 de pompieri vor acționa zilnic, în perioada 23 – 26 decembrie, pentru asigurarea ordinii publice în minivacanța de sărbători, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Polițiștii și jandarmii vor fi prezenți mai ales în locurile aglomerate, în târguri, gări, stațiuni turistice, dar și în zona celor 16.400 de lăcașe de cult unde vor fi organizate ceremonii religioase specifice perioadei.

În stațiunile de la munte, aproximativ 300 de jandarmi montani vor fi mobilizați zilnic pentru a putea interveni în ajutorul turiștilor.

Peste 1.400 de polițiști rutieri vor acționa zilnic pentru a-i prinde pe șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice, dar și pe cei care circulă cu viteză.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/trafic-rutier-va-fi-supravegheat-cu-drona-pe-valea-prahovei-in-perioada-sarbatorilor-45364.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/trafic-rutier-va-fi-supravegheat-cu-drona-pe-valea-prahovei-in-perioada-sarbatorilor-45364-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv