Fostul șef al Instititului de Urologie și Transplant Renal Cluj, profesorul Mihai Lucan își va petrece Crăciunul acasă, alături de cei dragi. Procurorii DIICOT au descins în cursul zilei de miercuri la locuința profesorului și la sediul clinicii private Lukmed, din Cluj Napoca.


Ulterior, Lucan și fiul acestuia, Ciprian, alături de fostul manager al IUTR au fost reținuți pentru 24 de ore și duși la audieri, la sediul central al DIICOT. Procurorii au formulat o propunere de arestare preventivă care a fost judecată în cursul nopții de joi spre vineri și care a fost respinsă.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

”A fost o soluție corectă. Nu a existat niciun indiciu de comotere a infracțiunii de delapidare, ca atare se impunea a fi respinsă propunerea de arestare preventivă”, a spus avocatul lui Mihai Lucan, celebrul Eugen Iordăchescu.

Refuzul arestării profesorului dovedește că la dosarul DIICOT este foarte multă ”literatură” sau ”burtologie” și foarte puține probe directe. S-a spus că ginerele lui Lucan ar fi încercat să fugă cu ceasuri de valoare și cu sume mari de bani. Dacă acest lucru ar fi fost adevărat atunci ar fi însemnat că profesorul încearcă să ascundă mijloace de probă, caz clar de arestare. Cum arestarea nu a venit, putem presupune că acest episod a fost o pură ”literatură” a procurorilor DIICOT care au vrut să forțeze obținerea unui mandat de arestare.


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Fostul șef al Instititului de Urologie și Transplant Renal Cluj, profesorul Mihai Lucan își va petrece Crăciunul acasă, alături de cei dragi. Procurorii DIICOT au descins în cursul zilei de miercuri la locuința profesorului și la sediul clinicii private Lukmed, din Cluj Napoca. Ulterior, Lucan și fiul acestuia, Ciprian, alături...

Preluat de la EVZ