„Membri ICGR au depus rezoluţii ale acţionarilor la fiecare dintre companii”, a spus ICGR într-o declaraţie emisă.


Dacă aceste rezoluţii nu sunt contestate cu succes de către companii, vor veni la vot la următoarele întâlniri ale societăţilor.

Membri ICGR au avut success în trecut în a convinge majoritatea producătorilor americani de pui să renunţe la utilizarea unor antibiotice, importante din punct de vedere medical, pentru creşterea puilor, scrie Mediafax.

Oamenii de ştiinţă şi experţii în domeniul sănătăţii publice au avertizat de mai mulţi ani că utilizarea regulată a antibioticelor pentru a promova creşterea şi prevenirea bolilor la animalele de fermă sănătoase contribuie la dezvoltarea şi răspândirea unor supravieţuitori rezistenţi la acestea şi pot infecta oamenii.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat, la începutul acestui an, ca producătorii de carne să pună capăt acestor practici.

Lanţul de produse alimentare McDonald’s USA, a trecut în 2016 la achiziţionarea  cărnii de pui crescută fără antibiotice. Cea mai recentă rezoluţie a acţionarilor, sponsorizată de Congregaţia Surorilor Benedictine din Boerne, Texas, solicită companiei MCDonald’s Corp (MCD.N) să adopte o politică de aprovizionare similară şi pentru carnea de vită şi carnea de porc.

Adoptarea acestei politici ar muta compania McDonald’s mai aproape de rivalii săi Chipotle Mexican Grill Inc (CMG.N) şi Panera Bread Co, care servesc carne de porc, pui şi vită care provine de la animale crescute fără antibiotice.

„Surorile Benedictine doresc ca lanţul de restaurant Dennys (DENN.O) să facă un angajament de pornire pentru reducerea de astfel de medicamente în aprovizionarea cu pui”, a declarat Nadira Narine, director senior la ICGR.

McDonald’s şi Denny’s nu au răspuns imediat la cereri.

Membri ICGR presează Sanderson Farms (SAFM.O) să îţi schimbe poziţia faţă de aceste antibiotic. Sanderson este singurul mare producător de pui din SUA care nu s-a angajat să reducă consumul de antibiotic.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
„Membri ICGR au depus rezoluţii ale acţionarilor la fiecare dintre companii”, a spus ICGR într-o declaraţie emisă. Dacă aceste rezoluţii nu sunt contestate cu succes de către companii, vor veni la vot la următoarele întâlniri ale societăţilor.Membri ICGR au avut success în trecut în a convinge majoritatea producătorilor americani de pui...

Preluat de la EVZ